12 49.7721507164 15.6617248767 1 1 6000 1 https://ivaveda.eu 300

Horká voda- kúra

Pokud nám příliš nechutná čaj KKF, můžeme zejména v zimě použít kúru z převařené vody. Nechci v této knize citovat vědecký výzkum, je popsán v mé první knížce, nebo můžete zapátrat v jiných knížkách, jen zdůrazním několik důležitých maličkostí.

Požijte vodu dobré kvality.

Minerální voda není nutná, protože minerály se během vaření vyloučí. Pokud se obáváte, že máte ve vodě více chlóru, nechte vodu odstát (stačí přes noc), nebo přidejte do vařící vody plátek čerstvě nakrájeného a oloupaného zázvorového kořene (váže toxiny, a proto by se po uvaření vody neměl jíst). Kdo má však akutní potíže s vředy, nemůže použít čerstvý zázvor, protože by se měl vyhnout všemu ostrému. Někomu dělá velmi dobře, když přidá do vody trošku kardamomu, který také patří mezi příbuzné rostliny, ovšem více uklidňuje nežli zázvor.

Voda by měla být vařena asi 10 minut, tím je lehce stravitelná. Pijte po celý den každou půlhodinu horkou vodu. Voda by měla být natolik horká, abyste ji mohli pít (můžete ji nejdříve trochu ofouknout, abyste si nespálili jazyk). Někdy má člověk, zejména v prvních dnech, potřebu častějšího pití. Také chodí častěji na toaletu, tělo se pročišťuje.

Co se týče množství, pijte pokaždé tolik, jak to vyžaduje vaše žízeň.
Pro úspěšnost kúry není důležité množství vypité vody, nýbrž její co možná nejvyšší teplota, jakožto i časté pití. Když pijete příliš velké množství, jsou přespříliš zředěny žaludeční šťávy a zhorší se zažívání.

Pročisťující síla čisté horké vody je nejsilnější, nemá na rozdíl od čajů žádnou příchuť a to je pro očistu těla unikátní. Doba trvání kúry je asi 14 dní, nebo dle chuti.

Převařená voda se snaží z těla uvolnit dobře dostupné škodliviny, někdo ucítí i změnu objemu, pročistí klouby, lymfu, močové cesty, dodá potřebnou vitalitu.

Pití horké vody je nevhodné v horkém počasí, či při akutním zánětu žaludku, vředových obtížích, zánětech žlučníku a při velkých návalech horka.

Předchozí příspěvek
Čaj KKF
Další příspěvek
Sezamový olej