12 49.7721507164 15.6617248767 1 1 6000 1 https://ivaveda.eu 300

Jaro 2020

Přeji krásný jarní den, posílám pozdrav z rozkvetlého mlýna Poštolka.

Ozývám se po delší době, tak jako možná i vy jsem vyčkávala co bude. Jestli a kdy se uvolní karanténa.

Snad se mi podařilo využít čas klidu a zastavení na úklid a to nejen v domě, ale i toho co mi překáží v prožívání klidu a lásky. Našla jsem občas v sobě pořádný bordel, pokud jsem se ho nelekla a dala se do úklidu, tak z něho vyšla nová témata k rozjímání. Díky tomu jsem mohla poradit i některým z vás, kteří zažívali něco obdobného. Takto nějak v mých představách probíhá transformace. Nejprve vnímání vlastní nedokonalosti, její přijetí a pochopení a pokorná snaha o nápravu.

Díky těmto prožitkům jsem zažívala i nádherný klid a láskyplné objetí.

Když jsem si kladla otázku, co mě doba karantény přinesla kromě zastavení, rozjímání a určité izolace, podobající se pobytu v meditačním centru, tak to bylo setkání s dospělými dětmi. Brala jsem to jako dar, protože kdy se nám matkám povede být intenzivně se svými dospělými zaměstnanými dětmi, kteří mají již svůj život. Snad týden na dovolené, déle těžko.

Užívala jsem si to maximálně, přešla drobné neshody a jen se vnitřně radovala, že s nimi mohu být, protože v normálním rytmu se vídáme méně. Nebyli jsme rušeni pokušením na vnější zábavu (kino, divadlo, hospůdka, přátelé), o to více zbylo času na povídání, procházku, nebo jen příjemné mlčení ve společném prostoru.

Děkuji za tento jedinečný prožitek, zůstane v mém srdci.

I vám přeji, abyste našli cokoliv co vás v této době mimořádně obohatilo. Každý to máme trošku jiné, někdo naopak hodně pracoval, protože byl zaměstnán v oboru, kde bylo velmi rušno – máte můj obdiv a poděkování.

V tomto případě je obohacením, že jste to dokázali, našli sílu a odhodlání, jste stateční a pokud jste o své hodnotě doposud pochybovali, tak toto je dalším důkazem, že jste obdivuhodní. Uplynulá doba nám dala mnohé poznání, teď jen ho správně zachytit a pracovat s ním dál.

Také bychom si měli uvědomit, že investice do naší fyzické a psychické vitality je pro nás velmi důležitá. Ne vždy nám může něco, nebo někdo zvenčí pomoci.

Využijme sílu jara a podpořme své zdraví a radost ze života. V chladnějších měsících se nám to určitě vyplatí.

Krásné jaro a poznání přeji.

Předchozí příspěvek
Nová cesta
Další příspěvek
Křižovatka