12 49.7721507164 15.6617248767 1 1 6000 1 https://ivaveda.eu 300

Být ve svém středu

V posledních dnech jsem si vzpomněla na slova mé milované učitelky meditace, když nám vysvětlovala jak docílit klidu i v době, kdy není dobře, nebo vládne chaos, či jsme rozrušeni.

Tenkrát to pro mě byla zatím jen slova, neměla jsem zkušenost jak toho v praktickém životě docílit – zažít.

Postupně se mi to alespoň trošku začalo dařit a bylo to úlevné, člověk najednou není tak zmítán emocemi – strachem, vztekem, nebo netečností. Pomalu přestává vidět v lidech, kteří mají trošku jiný, nebo opačný názor na život, nebo na události, které nás potkávají, jako na Ty které nechce znát, nechce vidět.

Přestává bědovat nad svým osudem a životem. Do jeho vnímání se dostává pokora a láska.

V měsíci lásky mi velmi pomohlo vzpomenout si na toto heslo“být ve svém středu“. Vnímat sama sebe, svá rozhodnutí, brát za ně zodpovědnost a nevidět v druhých nepřátele, pokud mají jiný postoj k situacím, které nám současné dění přináší. Být ve svém středu také znamená, být pevný ve svých rozhodnutích a nevnucovat je druhým jako jejich pravdu. Být ve svém středu je pro mě i být láskyplný k sobě a k druhým a učím se být láskyplná v situacích, které nejsou jednoduché. Někdy se mi to povede, někdy ne, ale to je škola života a poznání.

Lásku k sobě a druhým přeje Iva.

Předchozí příspěvek
Na Hromnice o hodinu více
Další příspěvek
Most