12 49.7721507164 15.6617248767 1 1 6000 1 https://ivaveda.eu 300

Nedokonalost

Při cestě do hor můžeme narazit na svoji nedokonalost – pozdravme ji a přivítejme jako cennou příležitost k osobnímu růstu.

Uvědomování si vlastní nedokonalosti, jak již v praktickém životě – např. řízení auta, vaření, nebo zahradničení, ale i v té nehmotné části – zažívání pocitů strachu, vzteku, netečnosti, může vést nyní k velké a překvapivě pozitivní změně v životě.

Máme možnost se již jen nechoulit strachem, nebo netřást se vztekem, či nezalézat do kouta nečinnosti.

V první řadě je potřeba svůj stav zaznamenat, a pak se pokusit sám na sebe podívat odosobněně. Můžeme si i říci „neber se tak vážně“, či „neber to, co se momentálně děje, vždyť vše je pomíjivé“. A to nejen to krásné, co bychom si nejraději ponechali navždy, ale i to co nás bolí. Je zajímavé, že více prožíváme to, co není pěkné, nežli blaženost života.

Pokud se tedy dokážeme alespoň na chviličku na svůj momentálně nepěkný stav povznést, dostaneme se k pokladu. Pokladem je  konstruktivní  informace, že určitá situace vyvolala tento stav: že v nás něco vyvolalo strach, že v nás něco vyvolalo vztek, že v nás nám něco brání pustit se do akce ( např.postavit se za sebe, když je nám něco nevhodně někdy i neprávem vytýkáno).

To že se do této analýzy pustíme znamená, že svůj stav, který se nám nelíbí, chceme změnit. Již se neschováváme, neobhajujeme, ale postavíme se za sebe a budeme se snažit podobné situace zvládat trošku jinak. Nevadí, že to půjde pomalu, že někdy u naší zkoušky propadneme. Důležitá je víra a odhodlání jít dál. Také již ve zkoušejících nevidíme jen nepřátele, více je vnímáme jako trenéry, kteří z nás mají dostat to nejlepší, co je v nás.

Z pohledu „Cesty do hor“ to znamená, že máme před sebou náročný kopeček, do kterého polezeme pomalu, možná se několikrát skulíme dolů, ale naše odhodlání nám nabídne po zdolání kopce nepoznaný výhled do krajiny a uvidíme sami sebe jinak.

Láskyplný pohled na svoji nedokonalost Vám přeje

Iva Georgievová

PS: nezapomeňme si na svoji cestu do hor vzít dobrou svačinu- správná strava nám pomůže při těžkém výstupu, dodá nám sílu a vytrvalost

Předchozí příspěvek
Salátek
Další příspěvek
Rok 2018 – Cesta do hor