12 49.7721507164 15.6617248767 1 1 6000 1 https://ivaveda.eu 300

Křižovatka

Krásný jarní den přeji z rozkvetlého a vlahého mlýna Poštolka.

Mám výhodu, když mě přepadnou splíny jdu na dvůr a zaposlouchám se do zpěvu ptáků, kouknu na rozkvetlé stromy, projdu se zahradou.

Stále víc a víc si uvědomuji, že pobyt v přírodě a fyzická práce je velkým přínosem. Obnovuje se vitalita a to jak fyzická, tak i psychická.

Když se obávám o budoucnost, podívám se na poletující ptáky, kteří si stavějí hnízdo, nebo krmí mladé. Nestrachují se, že přijde vichr, nebo bouřka, nebo, že nebude nic k jídlu, žijí tady a teď. To se od přírody neustále učím a zejména v posledních týdnech mi to velmi pomáhalo.

Momentálně se nacházíme na určité křižovatce. Tempo a styl života, kterým jsme žili do začátku března, se v dalších měsících výrazně změnil a nyní se opět mění.

Mnozí z nás si uvědomují, že se nechtějí úplně vrátit do rytmu a stylu života, který byl před karanténou. Mírnější plynutí nám vyhovovalo – „méně je někdy více“.

Je na každém z nás co si do dalšího svého bytí z nedobrovolné zkušenosti posledních měsíců vezme. Zde opět platí – „všechno zlé je pro něco dobré“.

Pro mě to bylo čisté nebe, čistý vzduch, víc času co jsem trávila a s rodinou, sama se sebou a nádherné ticho.

Také jsem si uvědomila, jak mám ráda svou práci ale, že perfektní příprava a chtění není vždy na místě – prostě člověk míní a příroda, či okolnosti mění.

A že pokud se budu utápět v tom, jak moc jsem chtěla určité přednášky, semináře, kurzy a jak jsem se na ně již od podzimu připravovala a jak jsem o ně najednou přišla, tak to k ničemu nepovede.

Opět mi pomohli ptáčci, když staví hnízdo a něco jim ho naruší, nebo cítí nebezpečí, nelitují a začnou stavět znovu.

Prostě – znovu a lépe. A to je dle mého mínění ta křižovatka, na které nyní stojíme. Domnívám se, že těch křižovatek bude v tomto roce více, tak nám všem přeji ať činíme moudré rozhodnutí a dojdeme s mírem v srdci tam, kam tento rok máme dojít.

Dovolte mi abych s úklonou poděkovala všem z vás, kteří pracovali v zaměstnání, kde to pro ně bylo a ještě stále je, velmi náročné.

Děkuji vám.

Předchozí příspěvek
Jaro 2020
Další příspěvek
Buď připraven a jdi s láskou vpřed