12 49.7721507164 15.6617248767 1 1 6000 1 https://ivaveda.eu 300

Chvilka pro sebe

Na začátku srpna píši pár slov pro sebe a pokud chcete, tak se ráda podělím i s vámi.

Pojem chvilka pro sebe známe, ale já ji momentálně vnímám trošku jinak. Jemněji, hlouběji a

důrazněji.

Před mnoha a mnoha lety, když jsem se učila meditovat, tak jsme se dostali do debaty s našim známým, který nás k meditaci přivedl. Zastával poměrně vyšší funkci v jedné velké německé firmě. Měl za sebou desítky let praktikováním meditace a trošku jako sci-fi znělo, že mu jeho zaměstnavatel na některé kurzy i přispívá a dokonce dopřává i čas a prostor k meditaci v práci. Říkal, že se lze uvést do harmonie a klidu i v nepříjemném prostoru, hluku a chaosu.

Úplně jsem mu nevěřila, až čas ukázal, že je to možné.

Momentálně nás obklopuje mnoho rozličných informací, někdy dosti konfrontačních.

Někteří z nás a patřím k nim i já, neví jak se dál bude odvíjet jejich profese a jak to změní jejich život.

Prostě doba je nejasná, netušíme co bude na podzim a v zimě. O to více je důležité se soustředit na „tady a teď“. Věnovat si každý den chvilku pro sebe- spojení se svým tělem, duší a bdělou myslí. Momentálně zažíváme krásné léto, mnoho z nás ho ale nevnímá, zahltí se obavami, nebo probíhající rok začneme srovnávat s minulým rokem a výsledkem je rozladění. Najednou přestaneme vnímat letní vůně, nádhernou českou přírodu a sebe sama. Do hlavy se nám usadí nevítaný návštěvník, který nás nenechá spát a klidně žít.

Udělejme si tedy každý den tu svoji chvilku pro sebe, vnímejme své tělo, naučme se o něj láskyplně pečovat, dopřejme mu odpovídající stravu. Oblažme naši duši láskou k sobě a svému životu a to i tehdy, když není dorůžova. Poprosme mysl, aby byla bdělá, upozornila nás, když jdeme špatně.

Není chybou jít špatným směrem, ale pokračovat v tom, když už to víme.

Bdělá mysl nám pomůže si to uvědomit a napravit to. Tělo jí podpoří svoji vitalitou a duše dodá naději a lásku.

Krásné chvilky pro sebe přeje Iva.

Předchozí příspěvek
Nic
Další příspěvek
Myslet znamená houby vědět