12 49.7721507164 15.6617248767 1 1 6000 1 https://ivaveda.eu 300

Letošní březen a jeho možnosti

V letošním měsíci březnu nemohu plně vykonávat své milované komorní přednášky, semináře, olejové masáže a ani konzultace v tváří v tvář. Důvod je jasný a respektuji nařízení vlády.

Jaro a to letošní obzvláště je pro nás velikou příležitostí vyčistit své tělo a mysl. Jarní příroda nám poskytuje byliny, svěží vzduch, zpěv ptáků a v poslední době krásně čisté nebe a zářící hvězdy v noci. Už nás hřejí sluneční paprsky, ptáčkové beze strachu zpívají a rodí se mláďata.

Můžeme využít hlubokou moudrost našich předků, jak se o sebe starat, abychom se cítili lépe a to jak fyzicky, tak i psychicky.

Lze využít stravu jako mocného pomocníka naší obrody, udělat si pitné kúry, které pomohou odplavit odpad.

Sobě i vám doporučuji podpořit vitalitu, psychickou odolnost a uchovat si naději. Momentální stav nám umožňuje více vnímat sebe. Tempo a hektičnost se snižuje a je nám dopřáno zvolnit tempo, i když je pravda, že možná

nedobrovolně. Hluboce si vážím těch, kteří musí vzhledem ke své profesi pracovat ve velmi náročných podmínkách.

Uvolněný čas můžeme požít pro sebe, radovat se z toho, že máme příležitost si dočíst knížku, či se naučit háčkovat, nebo jen tak lelkovat.

Omezení našich pracovních (pokud tedy nepracujeme naopak v oborech, které mají momentálně velmi napilno) a společenských aktivit mnohým z nás přineslo volný čas. Můžeme si dopřát jarní péči na pročištění a tím zvýšit naši vitalitu a zdraví.

Rozhodla jsem se za sníženou cenu (do konce období karantény, která bude průběžně stanovená vládou) nabídnout aktuální pročišťující jídelníček na tento čas (na cca 3 týdny a včetně pitných kúr). Jídelníček se bude měnit dle stavu počasí a součástí je i cca 20 minutová individuální telefonní konzultace. Cena je 250,- Kč. Pokud byste měli zájem, kontaktujte mě nejlépe mailem a prosím napište tel. kontakt.

Fungují i mé konzultace přes telefon či skype.

Nakonec dva aktuální tipy pro zdraví

Pomazánka s lahůdkovým droždím

1 lžíce ghí, 1 lžíce olivového oleje, 1 pórek, kmín, jemné kari.

Pórek nakrájíme a dáme lehce orestovat na tuky. Přidáme jedno balení lahůdkového droždí, koření, trošku vody a lehce orestujeme a vypneme. Osolíme.

Mažeme na orestovaný kváskový chléb a zdobíme nasekanými pampeliškovými listy. Pokud už je k dispozici, tak můžeme použít i medvědí česnek.

Lahůdkové droždí

Je jako klasické droždí bohaté na vit. řady B, kyselinu listovou, železo, bílkoviny a vlákninu.

Pomáhá nám udržet zejména v zimě, či brzo na jaře vitalitu, správnou krvetvorbu, psychickou odolnost, pevné nehty a krásné vlasy a pleť. Lahůdkové droždí neslouží ke kynutí, je lahodné a můžeme ho použít i jako zavářku do polévek (knedlíčky).

Předchozí příspěvek
Jednoduchá prevence nejen v případě, že očekáváme vlnu chřipky
Další příspěvek
Nová cesta